Да се отглежда шафранов минзухар не е  по – трудно отколкото отглеждането всяка една земеделска култура. За начало трябва да се уверим, че земята, с която разполагаме е подходяща. Най – подходящи са южни слънчеви терени с лек наклон.  За подробности прочетете в раздел *отглеждане/терен*.

 

С колко земя трябва да разполагате?

Следващата стъпка е да определим с колко земя разполагаме и дали бихме се справили с обработването й. Добре би било да се отделят поне 500 квадратни метра, половин декар площ. В този случай можете да се справите сами с обработването й. При по – големи площи ще се наложи да се наемат хора в определени моменти от процеса – прибиране на реколтата и подготовка на близалцата за сушене. Тези процеси са ръчни и не подлежат на механизация. Разбира се, по – големите площи носят по – голяма печалба, но и разходите в началото и ангажимента са по – големи. Всичко зависи от вашите желания и възможности.

 

Какви разходи има?

Сега е време и да преценим дали ще се справим с разходите. Подробни калкулации ще намерите на сайта ни в раздел *калкулации*. Там ще намерите изчисленията при различни видове луковици и парцели от каква сума имате нужда. Когато сте готови с избора, направете поръчка за луковици на сайта ни в раздел *цени и пазаруване* и ще се свържем с вас, за да ви помогнем да се ориентирате в процеса стъпка по стъпка.

В сайта ни в раздел *отглеждане* много подробно е описан целия процес. От засаждането на луковиците до получаването на крайния продукт за продажба – сух шафран минават 4 – 5 месеца. Когато сте готови, ако не успеете да си намерите пазар за продажба, имате възможност да продадете продукцията директно на нас и да получите парите си от продажбата веднага. На какви условия трябва да отговаря продукцията за да се възползвате от тази услуга, вижте на сайта ни в раздел *изкупуване*.

 

Размножаване на луковиците

Луковиците могат да останат в парцела до 4 години. През тези години нямате повече разходи за луковици, а само за труд /ако не обработвате земята със собствен труд / и препарати. На четвъртата година луковиците се изваждат и се разсаждат отново. Ще остане голямо количество луковици, защото през годините те се размножават. Можете да ги продадете или да засадите още земя.

За всякакви въпроси сме на разположение. В сайта ни в раздел  запитване може да попълните формата и да зададете въпроса, който ви интересува. В най – скоро време ще се свържем с Вас.